20 Şubat 2012 Pazartesi

Tatlı,muzur şeker

Artık iyice alıştık addalara.. elimden tutuyor kapıya gidiyoruz ve "anne adda". Ya da babasıyla aramızda konuşurken ağzımızdan "gidelim" kelimesi çıktığı anda birden bire sanki bizi dinliyormuş gibi Öykü'nün kafa sallanır onay verilir ve adda denir. Ayakkabı ve montunu giymek için o an hazırdır :)





Tontişim ne kadar da mutlu oyun oynarken.





Bu arada yeni kelimelerimiz var.
Tu= su
Mani=mandalina

Bir de muzurlukları var tabi Öykü'nün onu da not düşelim. Bir evde çocuk olurda koltuk, duvar kalemle çizilmez mi. Koltuğa yazı yazılmayacağını öğrettik ama duvarı unutmuşuz ne bilsin miniğim değil mi .
Yine biz babasıyla bir sohbet halindeyiz, minik prensesten ses çıkmıyor, arada bir kendi kendine gülüyor mutlu oluyor. biz de babasıyla diyoruz ki aaa bak kendi kendine oynuyor artık diye, mutluyuz tabi.sonra bir de ne görelim odasının duvarı sarı ve yeşil Öykü çizgileriyle dolu. Haydiii şimdi bunları temizle temizleyebilirsen. Hem öğretmek için hem de duvar temizlensin diye aldık üçümüzde ıslak bezleri elimize, duvar kirlendi, kötü oldu temizleyelim dedik, ve temizledik. Kalemle, kağıda ya da boyama kitabına çizebileceğinin  üzerinden bir kez daha geçtik.Bu olaydan çıkan sonuç, eğer Öykü'den ses çıkmıyor ise bunun altından bir muzurluk çıkacak demek :) Tatlı muzur şekerim benim, denemeden öğrenilmez, kirlenmeden de büyünülmez değil mi :)

4 yorum:

  1. :) ama kendi kendine oyalanmis canim yine de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) tabi canımmm hakkını yemeyelim prensesimin, bize sohbet için vakit bıraktı daha ne olsun :)

      Sil
  2. Aynı sessizlik durumu bizde de oluyor. Begümden ses çıkmıyorsa kesin bie işler karıştırıyordur hanım. Şimdilerde kapıyı da kapatıyor, beni rahatsız etmeyin gibilerinden.
    Bir ara boya olayı bizde de olmuştu. Krem rengi koltuğun üzerine siyah keçeli kalemle güzel bir imza atmıştı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohhh ellerine sağlık fıstığın :) büyüyorlar annesi baksana rahatsız bile edilmek istemiyorlar. biz daha onu aşamadık, henüz yalnız kalamıyoruz illaki biri olacak o da nedense hep anne olmalı :))

      Sil