12 Temmuz 2011 Salı

10 Aylık Öykü

Öykümüz,
10. ayını bitirip 11'e adım atarken koltuk kenarlarından tutunup sıralamaya da başladı.


Koltuk aralarına sıkışmış çoraplarını buluyor :))
Afacanlıklara bir bir devam...

Kendince bize oyunlar oynuyor, kandırmacalar yapıyor, elindeki bir nesneyi verirmiş gibi yapıp "kandırdıı" yapıyor :)) bununla da çok eğleniyor.
Gözlerini kapatıp uyuma numarası yapıyor sonra bir anda açıp gülmeye başlıyor. bu da bir "kandırdııı" numarası :) Artık çok daha fazla oyun istiyor.
Bahçeye çıkmaktan, parka gitmekten çok hoşlanıyor.
Parktaki çocukaların bisikletlerine binmek istiyor.
Top oynamayı çook ama çook seviyor.
İnsanları daha az yabancılıyor, çünkü dışarıda çok daha fazla zaman geçiriyor ve çevresindeki çocuklarla ve büyüklerle ilişki kurmaya çalışıyor. Yaz bize yaradı ama bakalım kışın ne yapacağız kapalı ortamda :)
Aktivite masasında vakit geçirmek onun için çok eğlenceli, hem öğreniyor hem kendince dans ediyor hem de keşfediyor.

Sevdiklerinin yanağından fıstık alıyor :))
Annesini ve babasını " KOCAMAANNN" seviyor.Kollarını kocaman geriye doğru açıp gösteriyor :)
Çoraplarını kendi giyme çabası gösteriyor ama tabiki başaramıyor :) çabalamak da yeter, en azından ayağına giyeceğini biliyor meleğim benim..
Ellerini ağzına götürüp sanki öpüyormuş gibi "Öptüümm"  yapıyor.
Baş baş yapıyor. çook uzun süredir yapıyordu..
Alışveriş arabasında gezmekten çok hoşanıyor.Nezaman oturtup gezdireceğiz acaba diye merak ediyordum :)) Keyifle yapılan alışverişler daha bir keyifli hale geliyor. Marketteki insanların gönülleri fethediliyor..


Su içmeye, çilek, karpuz ve kayısı yemeğe bayılıyor...Özellikle karpuza dayanamıyor. :)) ah pardon domatesi unutmuşum. Domates hastası bir kızımız var bizim. Mımmhh mımmhh...
Mama sandalyesinden dönerek aşağıya inmeye çalışması ve akabinde arada sıkışıp kalması anne ve babasına gözlerini üzerinden hiç ayırmaması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.
En yakın arkadaşı, kankası 4,5 aylık İlkim'in ağlama taklidini yapıyor. Kendisi çok büyüdü ya...hiç ağlamıyor ya....
2 diş ile kaldık henüz diğerlerinden tık yok...


Saçına takılan tokaları  fark ettiği anda çıkarma eğilimi gösteriyor.Bu kıvırcığın saçlarını hergün sabah öğlen akşam taramaya annesi doyamıyor...

Bu arada 10. ay sonu doktor kontrolümüzü de olduk... Sağlıklıyız çok şükür...


.

4 yorum:

  1. 10 aylık bir bebeğin neler yapabildiğine şahit oluyorum. Ne güzel anlatmışsın.

    YanıtlaSil
  2. cafenohut, biz de hergün yeni bir gelişmeye şahit oluyoruz. ben de elimden geldiğince ilklerini bu şekilde tutmaya çalışıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Yerim seni ben maaşallah sana :) dudaklara bak son fotoğraftaki :) kocaman oluyorsun kuzu öp annesi yerime :)hep sağlıklı olsun inşaallah.Amin.

    YanıtlaSil
  4. Ülkü, aminn teşekkür ederiz, bütün kuzucuklar sağlıklı olsun.. zaten üst dudak azıcık :))olan kısmı da kendisi yok ediyor :))

    YanıtlaSil