31 Ekim 2012 Çarşamba

Öykü okullu oldu


Soğuk havaları hissettiğimiz şu günlerde Öykütoşun ara verdiğimz okul hikayesine yeniden başladık. Fıstığımız biraz daha büyüdüğü için bu sefer haftada 2 gün 2 şer saatten oluşan bir oyun grubu.Onun için oyun okulu, adı üstünde Joyfull House :)
Salı ve perşembe günleri gidiyoruz beraber. Sabah çok mutlu bir şekilde hazırlanıyoruz, çünkü oyun okuluna gidiyor. Tabiki onu orada yalnız bırakmıyorum. Alışana kadar ben de yanındayım. Öğretmenlerinin güvenini kazanana kadar, ortama, arkadaşlarına iyice alışana kadar birlikte katılacağız derslere, sonra yavaş yavaş anne geri çekilecek. Okulumuzun önerdiği de bu zaten.
Çok hızlı büyüyorlar, şu yukarıdaki fotoğrafa bakınca ben bile şaşırıyorum. fıstığım benim.

Çantası kendisinden ağır :))

Daldan dala konalım ve uzuuun zamandır yazmadıklarımı toparlayalım değil mi:)

Öyükütoş birgün "anne bana pot alalım mı" dedi. pot nedir nedir diye düşünürken bot olduğunu anladık. Bayram için gittik ve ona kendi beğendiği potlarını aldık. Çok sevdi hiç ayağından çıkarmıyor, fotoğraflarda da görüldüğü gibi sürekli ayağında :)
İşte aşağıda bayramlık cicileriyle birlikte Öykütoş
İyi bayramlaaarrr demesini duymanızı isterdim. :))

Gelelim huyuna suyuna kızımızın :) Biraz inat, illaki kendi dediği olacak(2 yaş sendromlu hallerimiz ne zaman geçecek bilmiyorum). Anne-baba ne derse tam tersi, şöyleki;
kızım üzerini giydireyim dışarı çıkacağız "yok diymicem", hadi saçlarını toplayalım "yok toplama", bazen oluyor ki çorapsız geziyoruz bütün gün boyunca. Biz de bulduk çaresini , nasıl olsa söylediklerimizin tersini yapmak istiyor, biz de ona tersten soruyoruz, mesela "çoraplarını giyme giyme, zaten giyemezsin" gibilerinden hooop bizimki getiriyor çorapları :))Ama bazen şansımızı zorluyoruz anne -baba olarak, o bizden akıllı yemiyor taktiğimizi.
İkinci bir çare de,  bu aralar en sevdiği şey olan ,"Öykü  biraz konuşalım mı" sorusu. Hemen karşıma geçiyor gözlerimin içine bakıyor, ben de anlatıyorum. Neden üzerini giymesi gerektiğini falan... O da hemen tav oluyor tabi, hadi giyelim diyor.Meleğim benim...
En sevdiği şarkımız "Napardım bilmem, seni bir gün görmesem" en kısa sürede kameraya alıp yükleyeceğim.

Yazamadıklarım var, onları yeni bir postta yayınlayacağım.

3 yorum:

  1. Okullu Öykü'de başka bir şeker Maşallah. Ne çabuk büyüyor bunlar. Durdurabilsek keşke.
    Videoyu dört gözle bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler nohutcum :) biran önce sizi muhteşem bir müzik dinletisiyle buluşturacağım :)

      Sil
  2. Canım kızım benim, inşallah üniversite yıllarını da görürüz.

    Baban,

    YanıtlaSil