26 Haziran 2012 Salı

Öykü'den


Sanki uzun zaman oldu yazmayalı gibi geliyor. Sanki Öykücüğün birçok gelişimini yazmamışım gibi geliyor. O kadar hızlı büyüyor, ve günler o kadar hızlı geçiyor ki yetişemiyoruz.


Bu minik sarı fıstık 2 yaşına doğru ilerlerken,2 yaş sinyallerini vermeye başladı bile. Ben kendim yapıcam, sen yardım etme, bırak... gibi triplere giriyor.Büyüdüğünü, bireyselleşmeye başladığını kabul ettirmeye çalışıyor belli ki...
Daha anlamlı daha uzun ve daha komik cümleler kurabiliyor. Mesela birgün uykudan uyanmış, yemeğini çok az yemiş, arkasından anneannesine "anneanne bugün aç kaldım" demiş. Ertesi gün "anneanne bugün doydum "demiş :))
Sabahları bana "anne sen işe git, biz delelim(gelelim)" diyor. Bazen annem onu benim iş yerime getiriyor, ordan eve dönüyoruz beraber.
İstemediği bir ortamda ise "anne didelim, anne didelim" diye tutturuyor..
Bir gün takılmış plak gibi herkese aynı soruyu sordu "burda kedi yay mı?(var mı)..."
Bunlar gibi daha niceleri....


Bu aralar  bir de korku olayı ile savaşıyoruz. Apartmanımızda bir dairede çalışma var ve yaklaşık 1 aydır sürekli matkap sesi. Uykusundan matkap sesiyle uyandı bir kaç kere uyuyamadı ve korktu. Şimdi artık bir tık duysa " anne daannn" diyor ve "anne korktum" diyor . Kendi kendine odasında kalamıyor, illaki birimiz olacağız yanında.Nasıl aşacağız bunu bilmiyorum, sanırım bir bilenden yardım alacağım.

Sezon açılışını yaptık ve havuza girdi geçtiğimiz cumartesi günü. Yavaş yavaş önce ayaklar, sonra bacaklar a aaa bir de baktık ki bizim minik soktu tüm vücudu havuza :) bir de bana "sen gelme anne, otur ordan bak " diyor. Nasıl eğlendi, nasıl hoşuna gitti. geçen sene daha bebekti, pek bişey anlamıyordu ama bu sene kendisi diyor "anne havuza didelim" diye.
Zaten bu aralar en sık duyduğum cümleler "anne havuza didelim "ve "anne parta(parka) didelim.


 Unutmadan bu aralar düğün telaşımız var, Öykünün dayısı evleniyor, aman da aman Öykücük "koocaman  bööyle kabarık" elbise giyecekmiş :) Ona göre toputlu ayakkabı bize göre bildiğimiz babet,kutusundan çıkmıyor, kirlenmesinmiş, Apaçın(abbas) düğününde giyecekmiş :))
27 haziran kınamız, 30haziran düğünümüz var.Çok az kaldı çok. Kına ve düğün fotoğraflarımızla karşınıda olacağız.Çok yakında....:)


Son zamanlarda hiç başbaşa  foto çekilmemişiz eşimle,eskiden ne çok çekilirdik :) bu da bizden olsun, taze taze çekilmişken koyayım istedim.


4 yorum:

  1. Bizde Ben yapıcamlardan sonra 'sen şunu yap', 'anne onu giyme bunu giy'ler başlamıştı. bu iki yaş zor bir dönem belki ama öncekine göre daha eğlenceli bence :) düğününüz de hayırlı olsun bu arada. o ayakkabılar kutudan çıkmıyorsa şanslısınız, bizim yeni ayakkabılar ayaktan çıkmıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) evet bence de daha eğlenceli, en azından paylaşımlarımız artıyor değil mi. Teşekkür ederiz...

      Sil