7 Mayıs 2012 Pazartesi

Yeni bir Dönem Başladı

Benim minik süt kuzum o çok ama çoook sevdiği, deli gibi bağımlısı olduğu,onsuz yapamadığı, onun için bir sakinleştirici etkisi gösteren, onun değimiyle "memişi" 'yle  20 ay sonunda  yolları ayırdı.
Mutluyum gururluyum, tam tamına 20 ay anne sütümü verebildim bebeğime. Doğumdan sonra benim yaşadığım hatırlamak bile istemediğim tatsız rahatsızlıktan sonra eski doktorunun mama verelim demesi üzerine, 15 günlük bebeğime ben mama vermem, dedim ve inat edip emzirerek kilo kaybını önleyip bir de ileri  geçirip ilk 6 ay sadece anne sütü ile besledim.Ve bizim tensel bağımız çoktaaan abayı yakmıştı.:))
Hem onun için hem benim için çok zor bir dönem bizi bekliyodu. Nasıl olacak, çok ağlayacak diye düşünürken, benim miniğim o kadar olgun davrandı ki beni ve babasını çok şaşırttı. Maşallah diyelim miniğime lütfen :))
1 hafta oldu ama hala aklına geldikçe anne meme diyor, ben de annecim sen büyüdün ya meme kötü oldu artık deyip hemen konuyu değiştiriyorum.
En korktuğum uyku düzenimizin nasıl etkileneceği idi. Memede uyuyan Öykütoşum nasıl uyuyacaktı acaba? Nasıl mı uyuyoruz? Önce bir hevesle yatağında yatmak istiyor, yatağına yatırıyorum üzerini örtüyorum, bir sağa dönüyor, bir sola dönüyor, ama uyuyamıyor. Annecim öperek uyutuyum mu seni diyorum hemen tav oluyor. Alıyorum yanıma, odasındaki koltuğa yatıyoruz beraber,birbirimize sarılıyoruz, ellerini öpe öpe uyutuyorum miniğimi.
Bazen o kadar masumlaşıyorki insanın içi gidiyor.Çok isteğinde, çok darlandığında, sarılıyoruz, yaslanıyor göğsüme, bu hem onu mest ediyor hem beni.


SENİ ÇOK SEVİYORUM SÜT KUZUM.

4 yorum:

  1. Ne zor zamanlardı sütten kesme :( Ben de 22 ay emzirdim her türlü soruna rağmen .. Gözünüz aydın diyeyim,yeni bir döneme başlamışsınız..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz Süreyya, anne için sanki biraz daha mı zor ayrılmak anlamadım ki :) bizden de sevgiler

      Sil
  2. Şükür zorlanmadık biz :) yazık kuzulara be :) öperim o cadıyı :)

    YanıtlaSil
  3. Seni seviyoruz ay yüzlü,güzel kızım benim.

    Baban,

    YanıtlaSil