27 Aralık 2011 Salı

Yeni Yıl Partimiz ve Deniz'in Doğum günü Partisi

Okullu olduk ya  biz, yapılan aktivitelere de zevkle hevesle katılıyoruz artık :) Geçtiğimiz pazar günü Gymboree de 1-3 yaş çocuklarınların katıldığı Yeni yıl partimiz vardı. Anneli- babalı, çoluklu -çocuklu koocaman, sımsıcak bir parti oldu. Öykücük çok mutluydu, iyi ki başlamışız biz bu oyun grubuna dedik babasıyla birlikte. Nasıl da keyfi yerinde, oyunlara eşlik ettik, dans ettik, bazen beni bile umursamadı kendi kendine dans etti, dolandı durdu yılbaşı süsüm:)
Yeni yıl şakısı söyledik, balonlarla oynadık, çemberlerle dans ettik,, kartopu oynadık, ağaç süsledik.En keyiflisi bol bol dans ettik.
Sonrasında tabiki yorulduk ve acıktık.Minikler için özel hazırlanan yiyeceklerden yedik içtik dinlendik,
Noel babadan hediyemizi de aldık keyifle bitirdik partimizi.

Bence fazla söze gerek yok fotoğraflar burdaaa :)




Siz de fark ettiniz mi ,sağ yanımızda geleceğin Kıvanç Tatlıtuğ'u onun yanında da geleceğin Engin Altan Düzyatan'ı :)))

Oy minik prensesim yerim ben seniii...


Pazar günümüz partilerle dolu dolu geçti :)
Yeni yıl partimizden sonra Öykücüğün kuzeni Ahmet Denizin 1. Yaş partisine katıldık. Benim minik kızım büyümüş de kendi doğum gününde mum üfleyemezken şimdi  mum üflemekte usta olmuş :)
Denizcim iyi ki doğdun, iyi ki doğdunuz hepiniz, iyi ki bizimsiniz minik kuzularımız.

19 Aralık 2011 Pazartesi

Adda!!


Eveeet artık bizim yeni bir kelimemiz var. ADDA :) Anne çok mutlu çünkü gezmeyi çok seviyor :)
Artık hafta sonlarımızı evde geçiremiyoruz çünkü ADDA da oluyoruz. Bu "adda" ya ev oturması ya Öykü'ye göre oyun alanı ya da avm. Gerçi Öykü için fark etmiyor. Dışarısı olsun yeter :) Havanın güzel olduğu günler bahçede bisiklete bile biniyor ARALIK ayında :)
Her kıyafet değiştirmemizde sanıyorki dışarı çıkacağız. Hemen el sallıyor, kapıya gidiyor ve ADDA diyor. Hatta ayakkabı ve montunu çok daha rahat giyiniyor çünkü adda gidiyor.

Avm ler yeni yıl için süslenmiş. Tam bizlik. Nerde top, ağaç ve ışık varsa biz ordayız. Ağaçların üzerindeki renkli topları çıkarmaya bayılıyoruz.


Yeni yıl için herkes gibi biz de hazırlanıyoruz. Öykücüğe bu kavramı anlatmaya çalışıyoruz. Ne kadar anlarsa :) Evimizde ağaç süslemeyi seneye düşünüyorum çünkü bu sene o ışıklar ve süsler Öykücük için biraz tehlike yaratabilir. Seneye daha bilinçli olacağı için bizim için çok keyifli bir aktivite olacak ağaç süslemek.

Oyuncak mağazalarını çok seviyor, oyuncaklara saldırıyor, koşturuyor, bizden kaçıyor, yakalamaç oynuyor, Öykücük Adda da çok eğleniyor.



Bir de bu Adda da en çok sevdiklerimizden birisi de Starbucks'ın koltuklarında oturmak.Evde totuşunun üzerinde durmayan kurtlu kızım, bu koltulara bayılıyor. Oturunca sakın kıpırdama tamam mı diyorum tamam diye kafasını sallıyor. En fazla 5 dk ama olsun :)) Eline oyalanacak bişey verirsek biraz daha uzun :)

İşte Öykücüğün en iyi arkadaşı teyzesi ve çok sevdiği Starbucks koltukları :)

8 Aralık 2011 Perşembe

15 aylık hamarat Öykü

Fıstığım bugün tam 15 aylık oldu. Dün taze taze fotoğraflarını ve videosunu çektim. Bu kadar çabuk büyümesine, değişmesine ve gelişmesine ben bile inanamıyorum.


Yapmak isteğini artık öyle güzel ifade ediyor ki. İşaretle de olsa anlaşıyoruz. Ama ben onun işaret dilini bilerek anlamamaya çalışıyorum ve istediğini konuşarak anlatmasına teşvik ediyorum.Kelimeyi söyletmeye çalışıyorum. Ne derse kabulüm, yeterki dilinin döndüğünce söylemeye çalışsın.  Bazen, videonun sonunda da izleyeceğiniz gibi, o da canı istemezse asla yapmıyor ve anlamamazlıktan geliyor ve bu da beni çok güldürüyor.
Artık oyuncaklar bizi tatmin etmiyor, zaten gerek de yok evde gerçekleri varken değil mi?
Mutfak dolaplarını rahatlıkla açıyor ve almak istediğini alıyor, kendince birşeyler yapıyor.Mesela dün akşam çay yaptı minik prensesim, hem de büyük bir ciddiyetle. Eee kolay iş değil çay yapmak :)


5 Aralık 2011 Pazartesi

Bize Özel


Süslüyüz ya biz. Süse dair beğendiğimiz detayları kaçırmamaya çalışıyoruz. GGA,
http://guzelgunleratolyesi.blogspot.com/ da
gördüğüm bu Anne-Kız taclarına bayıldım ve hemen bizim için de yapılması için sipariş verdim. Sadece bize özel, Öykü, Öykü Annesi ve hatta bir de Öykü teyzesi için. Öykücük teyzesine çok tatlı bir sürpriz yaptı tacını verecek.
Biz çok beğendik taclarımızı, severek de takıyoruz.
Teşekkürler, GGA