25 Temmuz 2011 Pazartesi

Su kuşu

Aaa Öykü Şıp yaptı babasını ıslattı, aaa Öykü şip yaptı annesini ıslattı derken suya alışan bizim fıstık su kuşu oldu çıktı bu hafta sonu :))



Bundan tam 1 ay önce, havuzla ilk tanışmamızdı, annesi ve babası için ilk heves büyük bir hayal kırıklığı olmuştu. Öykü ayakları suya değer değmez yüzündeki ifadeyi değiştirip ve ağlamaklı olmuştu, alışır belki dedik biraz daha soktuk, soğuk su totoya değer değmez ağlama çığlığı.....Büyüüük bir hayal kırıklığı,üzüntü... E bizim kız nasıl suyu sevmez,yazı nasıl geçireceğiz, peki tatilde ne yapacağız derken, biraz unutalım havuzu dedik.Hem  hava daha da ısınınca su da ısınır belki girer dedik. Veee başarıııı.....



Öykü geçtiğimiz hafta sonu havuzdan çıkmak istemedi.
Anne: Öykü hadi çıkalım havuzdan
Öykü: arkasını dönerek ı ııııı





Anne: hadi ben çıkıyorum
Öykü: arkasını dönerek ı ııııı

Anne Öyküyü havuzdan çıkarır ve Öykü havuzu işaret ederek ağlar ıııııııııııııııı :))

Havuz başında meyvesini yiyen Öykücük  evde duşunu alır ve öğleden sonraki güzellik uykusuna yatar. Uyanınca süslenir püslenir gezmeye gider :)))

12 Temmuz 2011 Salı

10 Aylık Öykü

Öykümüz,
10. ayını bitirip 11'e adım atarken koltuk kenarlarından tutunup sıralamaya da başladı.


Koltuk aralarına sıkışmış çoraplarını buluyor :))
Afacanlıklara bir bir devam...

Kendince bize oyunlar oynuyor, kandırmacalar yapıyor, elindeki bir nesneyi verirmiş gibi yapıp "kandırdıı" yapıyor :)) bununla da çok eğleniyor.
Gözlerini kapatıp uyuma numarası yapıyor sonra bir anda açıp gülmeye başlıyor. bu da bir "kandırdııı" numarası :) Artık çok daha fazla oyun istiyor.
Bahçeye çıkmaktan, parka gitmekten çok hoşlanıyor.
Parktaki çocukaların bisikletlerine binmek istiyor.
Top oynamayı çook ama çook seviyor.
İnsanları daha az yabancılıyor, çünkü dışarıda çok daha fazla zaman geçiriyor ve çevresindeki çocuklarla ve büyüklerle ilişki kurmaya çalışıyor. Yaz bize yaradı ama bakalım kışın ne yapacağız kapalı ortamda :)
Aktivite masasında vakit geçirmek onun için çok eğlenceli, hem öğreniyor hem kendince dans ediyor hem de keşfediyor.

Sevdiklerinin yanağından fıstık alıyor :))
Annesini ve babasını " KOCAMAANNN" seviyor.Kollarını kocaman geriye doğru açıp gösteriyor :)
Çoraplarını kendi giyme çabası gösteriyor ama tabiki başaramıyor :) çabalamak da yeter, en azından ayağına giyeceğini biliyor meleğim benim..
Ellerini ağzına götürüp sanki öpüyormuş gibi "Öptüümm"  yapıyor.
Baş baş yapıyor. çook uzun süredir yapıyordu..
Alışveriş arabasında gezmekten çok hoşanıyor.Nezaman oturtup gezdireceğiz acaba diye merak ediyordum :)) Keyifle yapılan alışverişler daha bir keyifli hale geliyor. Marketteki insanların gönülleri fethediliyor..


Su içmeye, çilek, karpuz ve kayısı yemeğe bayılıyor...Özellikle karpuza dayanamıyor. :)) ah pardon domatesi unutmuşum. Domates hastası bir kızımız var bizim. Mımmhh mımmhh...
Mama sandalyesinden dönerek aşağıya inmeye çalışması ve akabinde arada sıkışıp kalması anne ve babasına gözlerini üzerinden hiç ayırmaması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.
En yakın arkadaşı, kankası 4,5 aylık İlkim'in ağlama taklidini yapıyor. Kendisi çok büyüdü ya...hiç ağlamıyor ya....
2 diş ile kaldık henüz diğerlerinden tık yok...


Saçına takılan tokaları  fark ettiği anda çıkarma eğilimi gösteriyor.Bu kıvırcığın saçlarını hergün sabah öğlen akşam taramaya annesi doyamıyor...

Bu arada 10. ay sonu doktor kontrolümüzü de olduk... Sağlıklıyız çok şükür...


.

5 Temmuz 2011 Salı

Nannannesinin Kuzusu


Geçtiğimiz cumartesi günü Öykü'yü ilk defa akşam anneannesine bıraktık ve bir arkadaşımızın düğününe gittik. Hafta içi gündüzleri ben işteyken anneannesiyle kalmaya alışkın, ama hiç akşam denemesi yapmamıştık.Ben de çok heyecanlı ve merak halindeydim.  Çok şükür başarıyla atlattık. Meyvelerini yemiş, mamasını yemiş, dedesi ve dayısıyla oynamış.Hiç sorun çıkarmamış kızım.Sana kocaman bir aferin ve teşekkürler meleğim. Uyumamış, bizi beklemiş canımın içi.Biz de zaten onun için çok geç kalmadık.Annesi ve babası gelince ALKIIŞŞŞ yapacakmış. Bizi görür görmez alkışını yaptı. Annesi ve babasıyla öpüştü, koklaştı, eve gidene kadar arabada uyuyakaldı kuzum.
Nannannesinin kuzusu kim sorusuna pek mütavazi bir şekilde kendisini gösteriyor :) Tatlım benim.
 HEYYYT VAR MI BANA YAN BAKAN, NANNANNEMİN ÖZEL KORUMASIYIM BEN :))