28 Haziran 2011 Salı

Minik Tırtıl

Bir önceki "Öykü emekliyor" yazımın kanıtı  işte burada. Haydi hep beraber izleyelim minik tırtılımı.

27 Haziran 2011 Pazartesi

Öykü Emekliyor!

Sarı şekerim işte tam bugün tam anlamıyla emekliyor. Uzunca bir süre geri geri giden kızım yaklaşık 1-2 haftadır ileri gitmeye çabalıyorduYamuk yumuk da olsa ilerliyordu. Ama bugün bir baktım ki bizim 9,5 aylık Öykü gayet muntazam bir şekilde ileri gidiyor. Evimizin içinde dolaşan minik bir tırtıl var artık.İşte bu!! Aferin benim kızımaa.Elimde hiç fotoğraf ve video yok. Fotoğraf makinemi şirkette unuttuğumdan hafta sonu maceralarımıza ait hiç bir belge de yok :(

Her nekadar emeklese de fıstığımın favorisi ellerinden tutup yürümek.

Eveeet bundan sonraki adım artık kendi kendine adım atmak galiba. Bakalım nezaman yürüyeceksin. Merakla ve heyecanla, bekliyoruz miniğim, her gelişmende olduğu gibi sen nezaman istersen, sen nezaman kendini hazır hissedersen tabiki.

20 Haziran 2011 Pazartesi

Bana bir masal anlat BA-BA

Öykücük ile yaklaşık bir haftadır babalar günü için hazırlanıyoruz. babba babba, kızım tam da babalar gününde anlamlı birşekilde BA-BA dedi babasına, gözlerinin içine baka baka. Hangi baba dayanabilir ki, babası da çok duygulandı tabiki, çok da sevindi :))) Surprizlerle dolu geçti hafta sonumuz ve babalar günümüz. Eee annesi o kadar çok seviyor ki surpriz yapmayı, kızı da ona benzemeye başladı :) Hoş surprizleri henüz onun adına annesi yapsa bile:))
Önce güzel günler atölyesi nden özel tasarımlı kurabiyelerimizin siparişini verdik. Enfes lezzetli FENERBAHÇE temalı kurabiyerimiz tam vaktinde geldi ve ilk sürprizimizi yaptık :)))
Teşekkürler GGA :)

Öykücük  annesinin "hadi babana hediyeni ver kızım" sözünü dinleyerek, o minicik elleriyle 2. sürpriz hediyesini uzattı. Aferin benim canım kızıma.


Daha sonrasında da bütün gün dışarıdaydık, doya doya gezdik, oynadık, yürüdük, gülücükler attık, yorulduk :)


Son durak dedesinin yanıydı. Öykücük annesi ve babasıyla beraber dedesinin de babalar gününü kutladı.Tabiki ona da sürprizini yaptı :)

Dayısının yaptığı mangal partisiyle günü bitirdik.Ellerine sağlık dayısı. Yorulduk yorulduk yorulduk. Evimize gittik banyomuzu yaptık ve mışıl mışıl uykuya daldııkk..

Canım babam, iyiki sen benim babamsın, canım eşim, iyiki sen Öykümün babasısın. İkinize de teşekkürler. Tekrar BABALAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.

13 Haziran 2011 Pazartesi

9 Aylık Öykü

İşte kanıtı, Öykü 9. ayında annesine yardıma başladı bile. Bulaşık makinesine bulaşıkları yerleştiriyor :)) Kim dediyse doğru demiş, kızı olan şanslıdır diye :)


Geçen hafta sonu 9. ay sonu doktor kontrolümüz vardı. Doktor teyzemize gittik.Kızamık, kızamıkcık aşımızı olduk. Ana-kız biraz hüzünlendik, ama birbirimize sarılınca geçtiiiii :)

Sağlıklıyız çok şükür. Ek gıdalarımız aynen devam, tuzsuz ve baharatsız olmak şartıyla bizim yediklerimizin tadına bakabilirmiş. Öykücük bizi taklit etmeye çalışıyor ve bu şekilde öğreniyor. Bizim  yediklerimizden yemek, içtiklerimizden içmek istiyor. Biberonla değil bardakla içmek istiyor, çünkü bundan daha çok keyif alıyor.Elle, tadını çıkara çıkara yemek varken, meyveleri neden püre şeklinde kaşıkla yesin ki?

Pamuk prensesim, o benim dünyamm, o annesi ile babasının Öyküsü, o bizim herşeyimiz.

6 Haziran 2011 Pazartesi

Bu!!!



Önce 8. ayımızın son günlerine doğru prensesimdeki gelişmeleri aktarayım,

1. Öykü artık alkıışşş yapıyor ( anne ve baba nezaman yapacak acaba diye bekliyordu :))  video ile kanıtlanacak...
2. Öykü artık güle gülee yapıyor (anne ve baba nezaman yapacak acaba diye bekliyordu :)) video ile kanıtlanacak...
3. Öykü artık istediği bir nesneyi parmağıyla işaret edip "bu" diye bir ses çıkarıyor. Sanırız "bunu" istiyorum demeye çalışıyor :)))
4. Öykü artık "şu nerede" sorusuna işaret ederek "bu" diye bir ses çıkararak cevap veriyor .  Sanırız "burada" demeye çalışıyor :)))
5. "Öykü su içecek misin? " sorusuna " bu" diye bir ses çıkararak cevap veriyor. Sanırız "su" demeye çalışıyor.

Bu "bu"lar arada bir "ou" gibi de çıkabiliyor. Bize birşeyler anlatmak istiyor, biz de anladığımız kadarıyla ona yardımcı oluyoruz :)))

Şimdi de dolu dolu geçen haftasonumuzdan bazı fotoğraflar.

                                                      ÖYKÜ PARKTA ;

 



ÖYKÜ PİKNİKTE;





ÖYKÜ SAHİLDE ;





Mımmhh kayısı ve Öykü'nün Gözleri


Söylenecek söz yok, "kayısı mıımmhhh çok tatlı" :))
Vee kızım gözlerini gösteriyooorrr.. buyrun izleyin siz de öğrenin :)

8. ayımızın sonlarına doğru Öykücük gözlerini ve burnunu biliyor atık :)) ama hala göbüşümüzü kaldırıp ilerleyemiyoruz. geri geri emeklemeye devam ama ilerisi yok :))

Anne küpleri üst üste koyar Öykü yıkar, anne küpleri yanyana koyar Öykü dağıtır.

Öykü "oyuncaklarını toplayalım, sepetine atalım" komutunu anlar ve oyuncaklarını sepete atar.annesine yardımcı olur :)))))

Aferin kızımaaaa , alkıışşşş :)))